Broodjes

Boeren wit of bruin brood

Lunch proeverij (v.a. 2 pers.) € 14,50 p.p.

broodje kroket, tonijnsalade en carpaccio

Carpaccio € 13,50

met truffel, pijnboompiten en oude kaas

Warme Beenham € 11,50

met gebakken bospaddenstoelen

“Atlantic Special” € 14,50

gebakken ossenhaas met paprika en little-gem

Geitenkaas € 12,50

met rode portstroop en rkokante noten

Tonijnsalade € 11,50

met rode ui en pomdori tomaat

Kroket € 8,75 / € 9,75

twee runderkroketten met Franse mosterd of twee kalfsvleeskroketten met Franse mosterd

Hamburger € 15,50

Black Angus hamburger op een Italiaanse bol met ui, ei, tomaat, kaas, augurk en huisgemaakte friet

Atlantic Vegan € 12,95

Veganistisch brood met Oosters gewokte groente en gebrande zaden

Focaccia tosti’s

Focaccia tosti XXL € 7,25

met ham en kaas

Tuna melt € 9,75

met tonijn, tomaat en jonge kaas

Kip € 9,75

met pesto, jonge kaas en rode ui

Ei gerechten

Boeren wit of bruin brood

Boerenomelet € 7,75

met beenham + €,250

Uitsmijter € 7,75

ham, kaas op spek per item € 0,75

Uitsmijter Atlantic € 13,50

twee spiegeleieren met zalm, oude kaas en Pata Negra

Borrel planken

Hollandse plank € 11,00

plateau met oude kaas, leverworst, ossenworst met Amsterdamse uitjes

Spaanse plank € 13,50

verschillende soorten gedroogde Spaanse ham en worst met gemarineerde olijven

Voorgerechten

Proeverij (v.a. 2 pers.) € 16,50 p.p.

etagère gevuld met verschillende kleine voorgerechtjes

Rundercarpaccio € 13,50

met pijnboompitten, oude kaas en truffelmayonaise

Warme geitenkaas € 12,75

in krokant korstdeeg met mango en
rode port siroop

Gebakken gamba’s € 13,50

geserveerd in knoflookolie

Eendenborst met cranberrycompote en gezoete noten € 14,50

Aan tafel, a la minute gerookt!

Sashimi van tonijn € 14,95

met zeewiersalade en wasabi crème

Gegratineerde kastanjechampignons € 10,75

uit de oven met knoflook en oude kaas
extra Pata Negra + €4,50

Gebakken kalfszwezerik € 16,95

met pijnboompitten en balsamicostroop
+ eendenleverkrullen € 5,50

Poké bowl

Kip, Zalm of Tonijn € 17,95

Onze poké bowls zijn gevuld met: sushi rijst, wakame, avocado. zoet zure pompoen en komkommer

Soepen

Romige Zaanse mosterdsoep € 7,50

met huisgerookte zalm + €3,50

Kreeftensoep € 9,95

met garnalen

Uiensoep € 7,50

gegratineerd met een kaascrouton

Salades

Salade Nicoise € 14,95

met gegrilde tonijn (ossenhaas ook mogelijk), olijven en cherry tomaat

Salade geroosterde kip € 12,75

met mango en caesar dressing

Salade gebakken camembert of geitenkaas € 12,75

met bosbessen marmelade en zoete noten

Salade rundercarpaccio € 13,50

met truffelmayonaise, pijnboompitten en oude kaas

Veganistische cous-cous salade € 12,95

met antiboise en balsamico

Bovenstaande salades zijn een voorgerecht
Wilt u een maaltijd salade? + €5,95

Vlees gerechten

Kipsaté € 19,95

Haassaté € 19,95

Gegrilde saté met geroosterde pinda’s, saté saus en komkommer

Spareribes v.a. € 22,95

die van het botje afvallen met sesamlak en knoflooksaus
– 500 gram €22,95
– 750 gram €27,50

Spies van oosterse kippendijen € 21,95

Gegaard met truffel en geserveerd met een gevogelte jus

Draadjesvlees € 24,95

Met ibericoham en kalfsjus

Langzaam gegaarde varkenshaas € 22,95

met brie en met een saus naar keuze

Deze gerechten worden geserveerd met huisgemaakte friet, salade en appelcompote

* Parmezaan-truffel friet i.p.v. friet + € 3,50 per portie

– Jus de veau
– Truffeljus
– Rodewijnjus
– Champignonroomsaus
– Pepersaus

Vegetarische gerechten

Risotto (kan ook vegan) € 16,75

met bospaddenstoelen, truffelroomsaus en gegratineerde geitenkaas

Extra veganistische kip €5,00

Roomboter bladerdeegbakje € 17,75

gevuld met gemengde groente, gegratineerd met camembert of geitenkaas

Lintpasta € 15,95

met kruidenolie, tomaat, kappertjes en gegrilde courgette

Deze gerechten worden geserveerd met huisgemaakte friet, salade en appelcompote

Specialiteit van de chef!

Chateau Briand (v.a. 2 pers)
€ 34,50 p.p.

500 gram boterzachte ossenhaas vanaf twee personen.
Extra 100 gram €9,95

Dit gerecht wordt geserveerd met huisgemaakte friet, salade en appelcompote

* Parmezaan-truffel friet i.p.v. friet + € 3,50 per portie

Steaks

Ierse ossenhaas € 28,50

In het pannetje met een boter jus of van de gril met een saus naar keuze

Black Angus-steak € 24,95

met saus naar keuze

extra 100 gr € 9,95

extra gebakken eendenlever € 9,95
extra champignons-ui € 3,00
extra witlof ham-kaas € 5,00

Visgerechten

Roodbaarsfilet € 22,95

met oude kaas risotto en kerriedressing

Zalmfilet € 24,95

met Oosterse dressing

Sliptong € 27,50

In de roomboter gebakken met eigen jus

Lintpasta € 21,95

rijk gevuld met knoflook gamba’s, tomaat en kappertjes

Deze gerechten worden geserveerd met huisgemaakte friet, salade en appelcompote

* Parmezaan-truffel friet i.p.v. friet + € 3,50 per portie

Bijgerechten

Portie friet € 3,75

Witlof met ham en kaas € 5,00

Eendenlever krullen € 6,50

Gebakken eendenlever € 9,95

Gebakken champignons en ui € 3,00

Parmezaan-truffel friet ipv friet plus € 3,50

Desserts

Grand dessert € 11,50

proeverij van diverse zoetigheden met ijs voor als je niet kunt kiezen

Warm chocoladetaartje € 9,95

al jaren geliefd in Atlantic

Cheesecake € 8,95

met een vleugje citrus

Dame blanche € 8,50

op klassieke wijze geserveerd

Crème brûlée € 8,95

met chocolademousse

Warm taartje met banketbakkers room € 8,95

met vanille-roomijs en slagroom

Hemels dessert € 9,95

de favoriet van onze gasten. Witte en pure chocolademousse met Twix en Snickers

Kaasplateau € 12,95

diverse kazen van Bourgondisch Lifestyle met noten en appelstroop

Bonbons € 4,95

vier verschillende bonbons van Bonbon Atelier Limmen

Limoen Scroppino € 7,95

Voor de ultieme dessertbeleving adviseert onze bediening u graag over een bijpassende dessertwijn.