Broodjes
Boeren wit of bruin brood
Lunch proeverij (v.a. 2 pers.) € 14,50 p.p.
broodje kroket, tonijnsalade en carpaccio
Carpaccio € 13,50
met truffel, pijnboompiten en oude kaas
Warme Beenham € 11,50
met gebakken bospaddenstoelen
“Atlantic Special” € 14,50
gebakken ossenhaas met paprika en little-gem
Geitenkaas € 12,50
met rode portstroop en rkokante noten
Tonijnsalade € 11,50
met rode ui en pomdori tomaat
Kroket € 8,75 / € 9,75
twee runderkroketten met Franse mosterd of twee kalfsvleeskroketten met Franse mosterd
Hamburger € 15,50
Black Angus hamburger op een Italiaanse bol met ui, ei, tomaat, kaas, augurk en huisgemaakte friet
Atlantic Vegan € 12,95
Veganistisch brood met Oosters gewokte groente en gebrande zaden
Focaccia tosti’s
Focaccia tosti XXL € 7,25
met ham en kaas
Tuna melt € 9,75
met tonijn, tomaat en jonge kaas
Kip € 9,75
met pesto, jonge kaas en rode ui
Ei gerechten
Boeren wit of bruin brood
Boerenomelet € 7,75
met beenham + €,250
Uitsmijter € 7,75
ham, kaas op spek per item € 0,75
Uitsmijter Atlantic € 13,50
twee spiegeleieren met zalm, oude kaas en Pata Negra
Borrel planken
Hollandse plank € 11,00
plateau met oude kaas, leverworst, ossenworst met Amsterdamse uitjes
Spaanse plank € 13,50
verschillende soorten gedroogde Spaanse ham en worst met gemarineerde olijven
Voorgerechten
Proeverij (v.a. 2 pers.) € 16,50 p.p.
etagère gevuld met verschillende kleine voorgerechtjes
Rundercarpaccio € 13,50
met pijnboompitten, oude kaas en truffelmayonaise
Warme geitenkaas € 12,75
in krokant korstdeeg met mango en
rode port siroop
Gebakken gamba’s € 13,50
geserveerd in knoflookolie
Eendenborst met cranberrycompote en gezoete noten € 14,50
Aan tafel, a la minute gerookt!
Sashimi van tonijn € 14,95
met zeewiersalade en wasabi crème
Gegratineerde kastanjechampignons € 10,75
uit de oven met knoflook en oude kaas
extra Pata Negra + €4,50
Gebakken kalfszwezerik € 16,95
met pijnboompitten en balsamicostroop
+ eendenleverkrullen € 5,50
Poké bowl
Kip, Zalm of Tonijn € 17,95
Onze poké bowls zijn gevuld met: sushi rijst, wakame, avocado. zoet zure pompoen en komkommer
Soepen
Romige Zaanse mosterdsoep € 7,50
met huisgerookte zalm + €3,50
Kreeftensoep € 9,95
met garnalen
Uiensoep € 7,50
gegratineerd met een kaascrouton
Salades
Salade Nicoise € 14,95
met gegrilde tonijn (ossenhaas ook mogelijk), olijven en cherry tomaat
Salade geroosterde kip € 12,75
met mango en caesar dressing
Salade gebakken camembert of geitenkaas € 12,75
met bosbessen marmelade en zoete noten
Salade rundercarpaccio € 13,50
met truffelmayonaise, pijnboompitten en oude kaas
Veganistische cous-cous salade € 12,95
met antiboise en balsamico
Bovenstaande salades zijn een voorgerecht
Wilt u een maaltijd salade? + €5,95
Vlees gerechten
Kipsaté € 19,95
Haassaté € 19,95
Gegrilde saté met geroosterde pinda’s, saté saus en komkommer
Spareribes v.a. € 22,95
die van het botje afvallen met sesamlak en knoflooksaus
– 500 gram €22,95
– 750 gram €27,50
Spies van oosterse kippendijen € 21,95
Gegaard met truffel en geserveerd met een gevogelte jus
Draadjesvlees € 24,95
Met ibericoham en kalfsjus
Langzaam gegaarde varkenshaas € 22,95
met brie en met een saus naar keuze
Deze gerechten worden geserveerd met huisgemaakte friet, salade en appelcompote
* Parmezaan-truffel friet i.p.v. friet + € 3,50 per portie
– Jus de veau
– Truffeljus
– Rodewijnjus
– Champignonroomsaus
– Pepersaus
Vegetarische gerechten
Risotto (kan ook vegan) € 16,75
met bospaddenstoelen, truffelroomsaus en gegratineerde geitenkaas
Extra veganistische kip €5,00
Roomboter bladerdeegbakje € 17,75
gevuld met gemengde groente, gegratineerd met camembert of geitenkaas
Lintpasta € 15,95
met kruidenolie, tomaat, kappertjes en gegrilde courgette
Deze gerechten worden geserveerd met huisgemaakte friet, salade en appelcompote
Specialiteit van de chef!
Chateau Briand (v.a. 2 pers)
€ 34,50 p.p.
500 gram boterzachte ossenhaas vanaf twee personen.
Extra 100 gram €9,95
Dit gerecht wordt geserveerd met huisgemaakte friet, salade en appelcompote
* Parmezaan-truffel friet i.p.v. friet + € 3,50 per portie
Steaks
Ierse ossenhaas € 28,50
In het pannetje met een boter jus of van de gril met een saus naar keuze
Black Angus-steak € 24,95
met saus naar keuze
extra 100 gr € 9,95
extra gebakken eendenlever € 9,95
extra champignons-ui € 3,00
extra witlof ham-kaas € 5,00
Visgerechten
Roodbaarsfilet € 22,95
met oude kaas risotto en kerriedressing
Zalmfilet € 24,95
met Oosterse dressing
Sliptong € 27,50
In de roomboter gebakken met eigen jus
Lintpasta € 21,95
rijk gevuld met knoflook gamba’s, tomaat en kappertjes
Deze gerechten worden geserveerd met huisgemaakte friet, salade en appelcompote
* Parmezaan-truffel friet i.p.v. friet + € 3,50 per portie
Bijgerechten
Portie friet € 3,75
Witlof met ham en kaas € 5,00
Eendenlever krullen € 6,50
Gebakken eendenlever € 9,95
Gebakken champignons en ui € 3,00
Parmezaan-truffel friet ipv friet plus € 3,50
Desserts
Grand dessert € 11,50
proeverij van diverse zoetigheden met ijs voor als je niet kunt kiezen
Warm chocoladetaartje € 9,95
al jaren geliefd in Atlantic
Cheesecake € 8,95
met een vleugje citrus
Dame blanche € 8,50
op klassieke wijze geserveerd
Crème brûlée € 8,95
met chocolademousse
Warm taartje met banketbakkers room € 8,95
met vanille-roomijs en slagroom
Hemels dessert € 9,95
de favoriet van onze gasten. Witte en pure chocolademousse met Twix en Snickers
Kaasplateau € 12,95
diverse kazen van Bourgondisch Lifestyle met noten en appelstroop
Bonbons € 4,95
vier verschillende bonbons van Bonbon Atelier Limmen
Limoen Scroppino € 7,95
Voor de ultieme dessertbeleving adviseert onze bediening u graag over een bijpassende dessertwijn.